Friday, October 28, 2011

Baby Mieya, come to mama ~~

Hi!
malam pagi ni nak merepek puas²

kali ni nak merepek pasal future name untk anak eqa nanti . wah !

korang ada ? 

kalau belum ada cepat² la cari sebab jodoh p'temuan di-tangan tuhan .
maksudnya boleh b'laku bila² masa sj .
mungkin esok
tulat
dua kali tulat
x sapa taw

yea x ?

okee
eqa ni suka sangat dgn nama mieya
sebab ?
bila eqa sebut je, mcm manja je bunyi-nye
Ha-Ha
unreasonable punya jwpn

ini antara nama yg ber-legar² kt kotak kpl

first choice : MIEYA ARISSA
sedap x ?

nak maksud ?

ARISSA - seorang yg kuat dan penuh keazaman




MIEYA ARISSA
MMesra
IIkhlas
EEmosional
YYakin
AAmanah
AAlim
RRamah
IIdealistik
SSuci
SSetia
AAbadi


second choice : MIEYA MARISSA

seorang yang bersopan santun




MARISSA
MMesra
AAmanah
RRamah
IIkhlas
SSuci
SSetia
AAlim


Haa . . cam-na ? kalau dh nama pun comey org-nya mesti-lah comey 

and opkosz eqa nak anak eqa tu ada iras korean look gituh !









BuaHahaHahaHaha


jauh sgt dh merepek ni . sebelum keluar idea yg pelik² baik eqa tido


okeee~ gudnite morning chingu ! 

안녕 ~ ~ ~



Bila Bosan ku Renung Mata-nya


Banyak perkara boleh kita buat untk hilang-kan bosan
seperti
tido
makan
jalan²
dan sebagainya

Tapi

bagi eqa
lebih selesa tengok benda² yg indah 
wah ayat !
He-He
ok, stop merepek !

kalau eqa bosan, mata eqa ter-tumpu kt sini .. .. .. 

mana?

sini . . .




wahhh terasa sejuk mata memandang~ Ha-Ha

lagi . .


sini !

dimple ! x tido mlm eqa di-buat-nye ! kekeke

and lastly


wow
sekali renung x cukup .
kena renung 2 jam baru hilang rasa bosan
He-He


so

sebagai konklusi-nya, kalau anda bosan buat-lah perkara yg anda semua suka . #pesanankhidmatmasyarakat

okee
- bye -



"suka 3x"



----> eqa memang peminat yonghwa, leeteuk and rain




Thursday, October 27, 2011

Maruku Depavali



Hai semua :)

sihat la yea semua . .  happy depa pd sape² yg menyambut . kita satu m'sia, so semua perayaan disambut . tp jgn lebih² sudah la yea . setakat memeriahkan sudah memadai . 


mlm raya masa tu u all ada dengar bunyi mercun dentam dentum x kt tmpt u all ? fuhh kt sini sampai nak gegar bilik ni haa . tinga telinga ni kalau ada mulut dh maki² dh . #xokbai bingiiiiiiiiiiiiiiiiiit gituh ! dlm hati, mungkin dorg halau hantu skali kot . eh, tu bukan org cina punya kepercayaan ke ? entah le .


tp bila d'fikir² biarkan-lah mereka , nama pun raya , kita satu m'sia #ayatskema so consider la sikit even dlm hati ni geram je . hehe . actually kesian jgk kt mereka² ni . sebab raya dorg cuti cuma sehari je . kalau kaum lain byk pulak cuti-nye haa . rasa x adil pulak kn . nak wt cm-ne , dh mmg cam-gitu . pollow je la


teringin makan maruku . tp xada kawan india la pulak . padahal melambak maruku jual kt kedai . tp nk jgk maruku depavali ni . beli kt kedai semua hapak² . sapa ada resepi yg sedap ? share kt eqa plissss :) eqa nak buat nih #semangatkonon . ooops bukan eqa tp suh mak buat . hahaha #xrajin




Sedap !!


fuhhh ! nak !!



mood ---------> mengidam






Tuesday, October 25, 2011

슈퍼주니어

Nothing much about them . they all just :

  • Awesome
  • Daebak
  • Kawaii
  • Talented
  • Amazing 
that's it ! that my SuPeR JuNioR - ' The Last Man Standing ! ' saranghae :)











video







Friday, October 21, 2011

sy suka CNBLUE

Hai semua hai !! #semangat

kenal cnblue ? kalau x kenal bagus . #dengki sapa yg minat tahap gila ? kalau x ada bagus #dengki lg

haha merepek entry ini . act* eqa minat kt cnblue ni . sebab? ada yonghwa #sebabutama and opkoz lagu dia sedap and cool sgt . performance mereka daebak ! - daebak = amazing atau osem !

btw masih minat lagi sama super junior . ok la tu . satu minat idol group and satu lg minat indie band . He-He



Yonghwa










Antara lagu² cnblue yg best

Love
Love Light
Intuition 
Sweet Holiday
Love Girl

Ce try browse lagu² tu n try dengar :) #bagipendapat

But

feberet song eqa Love Light sbb ia bessssst and catchy 

And

This is one of the best cnblue performance sampai eqa tgok multiple times ! #terbaikbai


video




Thursday, October 20, 2011

Rindu manusia ini

Salam semua

Before eqa lelapkan mata, rempuh blog kejap update entry sesaat dua :)





Rindu sangat² kt manusia ini

Lately kami kurang communicate bcoz both busy dgn schedule masing²

& she told me tht keypad laptop dia rosak . so ssh nak cht T_T

Rindu nk bual, rindu nk share cerita, rindu segalanya b'kaitan manusia ini

Cemburu sedikit bila manusia ini dpt spent masa dgn org lain [sebab mereka duduk b'dekatan]

tp kami dipisahkan duduk b'jauhan

Rindu sgt²

Hu-Hu

Rasa kehilangan manusia ini buat sementara waktu

Harap semua ini akan berakhir dgn cepat


Miss you so much T_T

Miss you super duper much !! T_T



Wednesday, October 19, 2011

Jom singgah blog ni

Dear friends ,

eqa nak promote satu blog ni . dia ni boleh dikira newbie la jgk . tp dh ada blog since 2009 . b4 ni dia private-kan blog dia . tu yg certain visitor je boleh view . so, tlg la support blog kwn eqa ni yea . x kenakan cas pn . He-He


Ini blog nye

http://fathin-nazeera.blogspot.com/



eqa mencari cinta Ha-Ha


Ciri lelaki idaman eqa adalah seperti di bwh :

no 1
Kuat iman / agama

no 2
Lesung pipit

no 3
Ada fulus

no 4
Rambut lurus xmau kerinting

no 5
Tuff / tinggi / x gemok sgt / ada six pack kt body #haramjadah 

no 6
Pandai / baik hati / penyayang / responsible / independent / x mengongkong

no 7
Korean look #haramjadah

no 8
Funny

no 9
Kaki jalan

no 10
Pemurah





Pada jejaka diluar sana yg punyai slh satu ciri2 disenaraikan spt di atas, boleh anta resume yea . #haramjadah


ok, sbnrnya eqa tgah bosan tu yg buat entry merepek mcm ni. #sekian




Tolonglah jaga Se-keping hati

Hi semua

Hari ini eqa nak share satu benda yg menyerabutkan kpl hotak eqa ni . eqa ada seorang kwn . dulu kami rapat la jgk . but lately sejak dia ada bf ni,,, bukan nak kata dia sombong tp smpai dh tahap bongkak dh . tu x apa . yg membuat hati eqa ni sentiasa b'suhu 40 darjah celsius setiap kali tgok muka dia sbb perangai dia skrg ni . byk sgt dia kecilkan hati eqa yg memang dh kecik ni . bukan eqa tp kwn2 yg lain jgk . #sabaryeakawan2


Mmg la org b'cinta tipu la kalau x slalu keluar b'sama . contoh mkn b'sama,, jln2 b'sama . . but untuk kes kwn eqa sorang ni sampaikan 24 jam berkepit je . 24 keluar sentiasa . kalau nk jumpa dia kt bilik alamat 5 tahun sekali pn susah . rasa annoying sgt . dia x rasa ke org sekeliling dia rse annoying sgt ? xkn la benda mcm tu dia x boleh keep sensitip ? ish xpaham eqa .


Kalau dh dating tu, keluar pagi balik mlm lewat mlm . hampir setiap hari [isnin sampai jumpa isnin minggu depannyer] . Hu-Hu dh la eqa  ni ha duduk b'jiran dgn dia . hadoii serius emosi eqa cukup t'ganggu . ish mcm mna nk buat pn x taw . org lain pun syiok b'cinta jgk tp x la smpai abaikan kwn2 yg lain . kami di sekeliling dia cukup kecil hati dgn perangai dia skrg .


Nak sedapkan hati satu perkara je eqa slalu pesan kt hati
"Biarkan dia,, janji dia bahagia . itu urusan dia ." tp smpai bila eqa nak pujuk hati dgn ayat tu ? hati eqa smpai sudah lali .


eqa memang emo
makin lama dosa aku pada kau makin byk
Hu-Hu














Tuesday, October 18, 2011

She is my yayang

Seperti yg eqa janjikan pd insan yg b'nama spt tajuk di atas, eqa nak buat satu entry khas buat dia . #baikhati

Fathin ni orangnya comel oh slh . dia seorang yg cute #tangandidadamatakeatas He-He eqa kenal manusia ini kt utm . actually dia ni budak unimas tp pindah masuk ke utm atas sebab jauh ngan family . yeke ? yeke ? kot la . Ha-Ha

eqa gelar dia ni seorang yg neutral sbb dia ni susah sgt nak tunjuk muka ber-Emosi . entah ada problem ke x dia ni pun x semua org boleh taw . tp eqa special sikit bg dia bcoz she is my yayang Ha-Ha




Dia ni jgk la yg rajin ajak eqa or bawak eqa jalan²  keliling jb . #terbaikbai bukan jb sj malah muar & kota tinggi . He-He nasib la dia ni pun orang jb jgk . so after habis blaja pn masih jgk x boleh lari dari b'tegur sapa #harap² yang PENTING dia mempunyai seorang sepupu lelaki yg kiut miut . sbb tu klu ajak je balik muar, eqa org ptama angkat tgn ! #along He-He


Dia ni jgk la yg selalu sgt buli eqa . T_T entah apa-lah dosaku padanya . #cewah tp eqa x kisah pun . lg suka kena buli ngn dia . alaa we all buli each other tu perkara paling basic b'laku kt kolej . tanpa buli x rapat hubungan sesama sahabat . Wah gituh !



Hurm nak cite apa lg ea ? oh, sbnrnya dia ada buat satu entry pasal eqa kt blog dia . eqa nak promote blog dia kt sini tapi x bole sbb blog dia private . He-He tp kalau baca entry kt blog dia ,,, perghh! jiwang tahap icu ! serius x tipu . #imsorry He-He


Kami kaki merayap, bosan je cari each other n plan nak jalan p mana hari ini . x kisah la ada fulus ka x ada yg penting hati gumbira . tp ada satu perkara ni ktrg b'beza . dia suka sushi tp eqa benci sushi



- Fathin -



- eqa -


Btw, thanks la kau buat entry psl aku kt blog kau tuh . terasa touching sgt . thx ya S-A-H-A-B-A-T :) i love u ketat² 




Satu perkara yg sweet between kami adalah kami xboleh x jumpa sehari . kalau x jumpa sehari kami diibaratkan spt kucing kehingan anak . sweet kan~ :)





Monday, October 17, 2011

Tips kalau rasa bosan





Selamat Petang semua !

Pada petang yg indah lg permai ini, pada sapa2 yg mls nk kuar jogging or b'sukan mcm eqa ni mai layan tips sengal eqa . tips untuk hilangkan rasa bosan dikala petang yang damai . #haramjadah

Pastikan sebelum u all semua mengaplikasikan tips berikut, pastikan u all semua telah selesai menunaikan solat asar yea kwn2 .


No 1
Bukak youtube, dramacrazy.net, tonton.com or seangkatan dgn-nye then search vid yg u all semua suka sgt tonton .
[NOTE - Apply tips ni hanya jika tenet anda laju mcm turbo . kalau stakat laju mcm siput b'lari baik try tips yg lain yea ^___^]

No 2
Lepak kt warung Mak Jah or mana2 warung seangkatan dgn-nyer ! p la pekena cendol + goreng pisang . fuhhh terangkat~ :)
[NOTE - Apply jika dan hanya jika anda m'punyai fulus yg lebih or banyak & sedia belanja kwn2 sekeliling anda . He-He]


No 3
Layan cerita2 menarik koleksi anda . seperti tonton movie ke tengok tb ke
[NOTE - Jgn layan cerita biru sudah la yerr]



No 4
Ketuk pintu rumah or bilik kawan2 serapat or kawan2 biasa anda kemudian ajak cit cat b'sama
[NOTE - Jgn m'hampiri fitnah dan umpatan . sesungguhnya amatlah ditegah . cukup sekadar bual2 kosong bg memecahkan kesunyian alam . Kalau nk jugak mengumpat , dosa tu tanggung sendiri #golonganmakjahdancikkiah ,]




No 5
Dengar lagu, Main guitar, Main piano & main apa2 alat muzik seangkatan dgn-nye
[NOTE - Kalau nak main tu xyah la sampai mcm nak pecah dinding jiran sebelah rumah . elakkan drpd 'persetankan' rakan2 sekeliling anda ^_^v



No 6
Jalan2 . kalau mls naik bus naik la kereta atau motor . jgn jln sorang2 . dunia bahaya skrg . ajak rakan2 yer :) hanya sekadar cuci mata
[NOTE - Menuju hanya ke-jln lurus]



No 7
Call ibubapa, kwn2, bf/gf
[NOTE - Apply jika kredit u all mencukupi . pd sp2 yg pakai postpaid tu, kalau sanggup buang duit the end of month boleh la call smpai hilang bosan tu]


No 8
Baca newspaper, majalah, novel



No 9
Surfing ler apa lagi . open ja fb tu . . update la bp byk status u all nk update . express -kn rasa bosan u all kt public . nanti ramai la suka menge-like atau komen


No 10
Tidur
[NOTE - Jgn amalkan sgt . kalau boleh elakkan sbb tidur lepas asar ni x elok yea]



Dah, tu je la nak kongsi .





Friday, October 14, 2011

Perlu 6 Perkara



Perlu...
Lupakan dia walaupun terlalu rindukan dia

Perlu
Buang dia daripada hidup kerana kita x ditakdirkan hidup bersama

Perlu
Lepaskan dia kerana dia memilih untuk bersama dengan orang lain

Perlu
Buang semua pemberian daripada dia bagi mengemaskan perasaan di hati

Perlu
Berdoa agar diberikan ketenangan hati dan petunjuk

Perlu
Percaya pada ketentuan yg telah tertulis






Wednesday, October 12, 2011

12 October 2011. Happy Birthday to him




Happy birthday to you :)

genap 2 tahun sy x celebrate birthday awk b'sama

sy taw sy x berpeluang lg nak merasai semua itu

tp sy tetap akan bayangkan yg sy sedang celebrate birthday awk dgn hati yg gembira

stay healthy and strong . if you do forgetting me . just carry on . jika itu yg boleh buat awk bahagia .

happy birthday





Friday, October 7, 2011

sy diibaratkan spt pungguk rindukan bulan





Awk, awk sedar x yg sy telah kehilangan awk untuk selamanya? Tempoh 2 tahun 1 bulan 3 hari amat menyeksakan hidup sy tanpa awk. Mungkin awk telah lama melupakan sy. Malah telah m’benci sy mungkin untuk selamanya. Tp bg sy, adalah mustahil untuk melupakan, membenci dan membuang awk dr hidup sy. Kerana sy t’lalu syg dekat awk


Awk semakin jauh dgn sy. Semakin sukar untuk sy capai. Bila sy kata sy telah melupakan awk dan perasaan sy t’hadap awk telah hilang, itu adalah permainan sy. To be honest, sy ckp semua tu kerana sy nak menyedapkan hati sy dan cuba untuk menerima hakikat itu. Namun pada dasarnya sy x mampu lakukan semua itu


Sy tidak pernah m’benci awk even sy pernah ckp kt awk sy benci awk. Tp sy t’lalu benci dgn diri sy sendiri kerana sy x mampu untuk m’benci awk. Bukan sy x pernah m’cuba. Pernah. Tp sy gagal kerana syg sy kepada awk mmg tiada penghujungnya.


Walaupun sy x dpt b’sama dgn awk, tp sy masih ada kenangan b’sama awk yg sy simpan sbg peneman hidup sy. Kenangan2 itu yg membuatkan hidup sy spt sy sedang b’sama dgn awk. Awk selalu pesan, cuba untuk menyayangi org lain. Mudah untuk melemparkan kata2 tp sukar untuk sy melakukannya.
Kerana hanya awk seorang di hati sy
‘Nothing’s gonna change my love for you’


Sy tunggu tarikh 12/10/2011.
Kerana itu adalah peluang sy untuk mendekati diri awk semula
Walaupun awk telah lama melupakan sy, melupakan kenangan kita, melupakan tarikh yg b’makna dlm hidup sy, sy x kisah. Dan sy xkan membenci awk
Kerana itu janji sy kepada hati sy
Saranghae ‘oppa’


Terciptalah idea yg merepek




Salam semua :)


2nd Innovation Competition 2011 for Disable Person


Haaaaa tue diaaa! benda ini la yg menyerabutkan kepala kami para undergraduate di UTM . guess wht? lecturer we all paksa we all join competition tu . ikutkan nafsu, malas nak ambil port ! tp disebabkan oleh 10% markah akan diambil drpd competition tu untuk dimasukkan ke dlm markah peperiksaan, nak x nak kenalah join . T_T

Perah punya perah akhirnya idea ni yg muncul kt kepala otak nih haaa . bila fikir2 memang x logik .



Obedient Voice Recognition System [OVRS] #haramjadah



Benda ni buat by group . 2 person each group . benda alah ini dicipta khas untuk org pekak dan cacat pertuturan . konsep mudah je . tukarkan voice ke dalam bentuk ayat . alat tu siap ada printer lg . purpose untuk print kertas . contoh -> kalau org kurang upaya [gagap] nak beli brg kt supermarket, mesti b'komunikasi ngn org normal kn? so mesti org normal hadapi kesukaran nk paham apa kejadah dia bebel . so OKU tu boleh la ckp kt device tu, then device tu akan capture apa dia ckp kemudian dia akan print pastu bg kt org yg komunikasi dgn dia .


Kelakar idea tu . actually byk lg function alat ni . malas nak bebel pnjang2 . sebab baru nak hantar proposal . hantar proposal 5% markah . nak x nak mmg kena buat jgk .


Inilah hasilnya jika kita kena paksa melakukan sesuatu pekerjaan atau tugasan #takikhlas




Wednesday, October 5, 2011

SCR Daebak !!!!




Salam Ukhwah semua :)

Agak lama jugak eqa x update entry . a bit busy sikit lately ni . . nak jenguk pun x sempat . . T_T

Hari ini eqa nak share satu story yg sgt bermakna dalam hidup eqa . . it is called FRIENDSHIP !

Pada sape2 yg x berapa penah dgr perkataan SCR mai eqa define apa itu SCR . . SCR itu adalah singkatan kepada Sains Komputer Rangkaian #boring . . SCR ni mmg awesome sangat! memang x menyesal be one of the member in SCR . .

Ok, cukup sampai situ je pendahuluan kpd entry eqa . actually eqa nk story yg eqa pergi b'cuti dgn budak2 kelas 4SCR kt Gorek Bay, Tanjung Resang Mersing sabtu n ahad lepas . . kami plan nak pergi satu kelas tp bila time sampai masa nak pergi, yg confirm nak join vocation tu cuma 12 orang je [8 lelaki 4 perempuan] . . bunyi mcm x best kn percutian tu? hahahaha don't judge the book by its cover yerr~ hehe peribahasa english :) ! sebenar2 nye percutian tu sgt la awesome ! sebab member2 SCR yg join percutian itu sgt la COOL !





Day 01-Matahari Terbit
  • Check in jam 11:45pg [sebab sampai awal] . credit to puan siti [pengusaha Gorek Bay] sbb bg kami check in awal tanpa kenakan charge tambahan . #terbaikbai
  • Jam 01:00ptg - pergi lunch + beli keropok lekor
  • Jam 02:30ptg - cari kepah beramai2 . bukan kepah je we all cari tp OMANG2 [anak angkat ilyas nazaria xD], kerang, ketam n semua species hidupan laut . . haha
  • Ktrg pusing2 pantai, mandi-manda & paling syokkkk main teng-teng pantai ! the winner goes to arie T_T #tahniah



Day 01-Matahari Terbenam
  • BBQ - mula2 disappointed sikit sebab mknn sikit & that time hujan sgt la lebat, so takut sgt x cukup n rasa x b'baloi byr RM20 sorg. so we all [organizer] do the complaint. credit again to puan siti sbb menambah mknn kami menjadikan kami kekenyangan sgt mlm tu . dan yg paling penting puan siti x kenakan charge tambahan pon . #daebak Set mknn kami mlm tu - Ayam bakar, ayam grg tepung, nasi goreng pedas T_T, sosej, sambal udang, daging burger dan air
  • Party! - credit to all the boys yg organize party mengejut untuk kak saliza, our sunbae . . hehe makan kek, makan jajan - tam tam, gula2, keropok jagung n etc
  • Bergambar sakan . ramai berangan jd model - model payung, artis, pelakon and etc
  • Paling best - TRUE & DARE! x ramai yg nak join game ni . . tp game ni tinggalkan byk kenangan & moment yg toucing . credit to - me, kak saliza, fathin, seha, ilyas, arie & syazwan


Day 02-Matahari Terbit

  • Mandi-manda kali ke-2
  • Main sukaneka - credit to kak saliza yg volunteer nak organize game untuk kami . [List of the game - baling selipar after pusing sbyk 10 kali, general kuiz, masuk benang dlm jarum, keluarkan gula2 dlm tepung not using hand (eqa guna kaki xD, pandai x?), kunyah gula2 getah kemudian menghasilkan belon yg bulat dan cantik #haramjadah, finally makan LEMON yg MASAM!!] and the winner goes to group arie C:
  • All the boys main bola sepak pantai
  • Balik~ tp eqa, kak saliza n fathin merayap kt bandar mersing cari SATA & KEROPOK LEKOR

TQ so much kt all the boys and girls yg join vocation ni . TQ so much sebab support each other . moment @ Gorek Bay susah nak lupa . Full credit and TQ to our photographer - haniff nazrin & mazuan sbb sanggup bwk kamera ke sana ke mari untuk ambil gambar kami semua . TQ sbb tinggalkan beautiful moment yg we all can keep forever !! #terbaikbai


TQ so MUCH to SCR member! Daebakkkk!!!




~Having a valuable friendship is hard to find but if it is in front of you, just grab it and keep it forever~