Wednesday, December 21, 2011

Baby Erry Rania

Yippy yippy !! congrate to my cousin,, Ernie Raihan sbb dapat baby girl yg sangat la COMEL ! damn serius comey !!! muka korea ! sepet !! mana x nye 24 jam dok menghadap korea bagai ! mcm sapa yea ? [mata ke atas smbil senyum sorang²] Hehehe

muka comel so nama pun ikut comel ERRY RANIA ~ sweet kn~~~ eeeeeeeeeee geram !! inilah baby yg dibanggakan itu~




see ? memang COMEL !!! hehe congrate kt abg erry and kak ernie :) 




kotak hati b'kata sendiri : "agak agaknya baby aku nanti pun mcm korean look jgk kot"




Aduhai cik hati




Dear cik hati,

usahlah kamu berduka,
usahlah kamu menangis,
tabah atas semua dugaan ini
memang cukup perit
cukup sukar untuk ditempuh

namun

hanya itu saja cara 
yg mampu dilakukan
biarkan saja kekecewaan itu
janganlah dipendam
nanti bisa merosakkan fizikan kamu

sesungguhnya masih ramai lg yg berhak terhadap kamu
jangan biarkan NILA SETITIK MENGHANCURKAN KESELURUHANNYA
duhai cik hati, 
sesungguhnya kamu kuat !
KUAT !!!


Monday, December 19, 2011

Teguran itu Membunuh

teguran seorang kwn kepada manusia yg alpa mcm eqa T_T




Jika kamu memilih seseorang kerana rupa
cermin dahulu rupa kamu

Jika kamu memilih seseorang kerana ilmunya
periksa dahulu tinggi nilai ilmu kamu

Jika kamu memilih seseorang kerana akhlaknya
bandingkan pula dengan akhlak kamu

Jika kamu memilih seseorang kerana agamanya
pastikan agama kamu terjaga

Jika kamu inginkan yg terbaik 
lakukan yg terbaik bg diri kamu dahulu

Jangan kamu mengharapkan yg terbaik
tapi kamu hanya memberi sekadar sahaja

Sebelum menilau orang lain
perbaiki diri sendiri dahulu


okeh ! memang aku admit aku terlalu memilih sehinggakan segala kata-kata aku mengecilkan hati kau . tp sesungguhnya teguran kau semalam seakan menghina aku . aku sesungguhnya x bisa terima penghinaan itu. sekian, terima kasih



kotak hati berkata : 'nothing is happen last nite'



Kekecewaan itu Berterusan


= Mutiara kata =

" bila hati mulai rasa sedih wajib untuk kita menitiskan air mata kerana setitik air mata itu bisa menghapuskan secebis kekecewaan . 
Dan
sesungguhnya suatu teguran itu penting bg seseorang agar bisa menjadikan diri lebih baik daripada yg sebelumnya . Namun jika teguran itu dikirakan sbg satu penghinaan maka haruslah ia dielakkan drpd terus dilakukan .
Dan
indahnya persahabatan jika nilai seorang kawan itu tidak dicemari dgn satu perasaan jahat yg bisa melukakan hati kawan yg lain ."



kami kenal, kami mesra, kami kerap keluar sama beberapa hari ni . dia baek, rasa happy bila bsama dia BUT he make me cry last nite ! dia kwn eqa, kwn baek eqa. but lately ni kami byk luangkan masa b'sama . and i feel something weird in my heart . dun know why . adakah ini cinta ? atau hanya perasaan suka ?


NOOOOOOOOOOO ! again eqa terperangkap . NOOOOOOOOOOO ! terperangkap dgn permainan perasaan . SubhanAllah,, smpai bila ? seperti ianya sebuah roda yg berputar tanpa henti . kadang tawa itu pengubat segala kesedihan yg eqa alami selama ini . BUT sometimes tawa itu juga bisa menjadi racun tatkala hati sudah dihancurkan .


eqa cuba kuatkan hati supaya tidak mudah jatuh cinta pabila hadirnya seseorang . eqa masih kuat smpai skrg . eqa kena kuatkan hati supaya x akan rasa sakit lagi . NOTHING is happen . i swear it is not true feeling from inside . it just something fake in my heart. I am REALLY sure bout this ! yaaaa ! [kuatkan hati]


No No No . we cannot falling in love . even u take care of me, u said that u love me, u want to make me happy . but it is not a LOVE . it is call desperateness . i know u r lonely even u have a girlfriend . BUT why u CHOOSE me ? 2 person done the same thing to me . why ? why me ? !!! why not someone else ?


through out this eqa find something inside, maybe eqa x layak untuk menjadi yg pertama . tetapi sebagai pelengkap kepada cinta pertama orang lain . subhanAllah .. berat dugaan itu . semakin lama bersabar semakin xkuat . semakin x kuat untuk ditempuh .





perjalanan sebuah cinta itu jauh . perlukan banyak kesabaran dan persefahaman supaya ia x mudah diabaikan 



kelukaan hati jika bisa dihilangkan melalui guguran daun kering oleh angin yg bertiup adalah satu penyelesaian yg sangat diharapkan



kata hati : "harap semuanya berjalan seperti sediakala"




Thursday, December 8, 2011

Pelamin Anganku Musnah part 3

sekali lagi munculnya seorang lelaki dlm hidup eqa . cuma bezanya hati eqa x bisa menerima beliau. Badrul *bukan nama penuh ^^ hadir dlm hidup eqa lebih setahun rasanya .


bermula sbg hanya seorang kawan,,, tidak wujud perasaan syg pada beliau walaupun sebaliknya Badrul telahpun memilih eqa sbg calon isterinya di masa akan dtg .

mcm2 perasaan bermain dlm hati

*bercelaru
*kesian
*terpaksa
*rimas


walaupun kami berjauhan,, dia sering telefon eqa hampir tiap mlm untuk bertanya khabar dan sebagainya . mcm2 dia lakukan kepada eqa untuk membuktikan syg dia terhadap eqa.. mcm2 jgk dia lalukan untuk buat eqa syg pada beliau

namun


hati eqa cukup keras untuk menerima beliau kerana eqa terasa terbeban dgn harapan yg beliau berikan pada eqa . SEBAGAI CALON ISTERI . eqa rasa eqa x bersedia menerima Badrul walaupun beliau seakan memaksa eqa untuk menerima beliau .

sehinggakan

beliau nekad dtg ke rumah eqa untuk b'temu mak dan ayah dengan harapan dpt pikat mak dan ayah eqa . namun,,,,segala impian beliau musnah kerana mak eqa turut menolak,, atas aspek : pekerjaan 


namun


itu x mematahkan semangat beliau untuk berusaha memiliki eqa . makin kerap dia menenefon eqa,, memujuk eqa supaya menerima beliau . dia seakan sudah berputus asa,,, dan sampai satu masa dia pernah memarahi eqa sbb t'lampau degil. cinta x bisa dipaksa, jika dipaksa nilai kasih sayang yg wujud adalah plastik semata-mata, hidup bakal sengsara hingga keakhirnya


eqa tanya pada hati,, kenapa? kenapa bila dh muncul lelaki yg btl2 syg pada eqa dan boleh jg eqa,,, eqa masih menolak,, hati eqa x bisa untuk menerima ? walaupun eqa cuba sedaya upaya untuk pupuk kasih syg itu,,, eqa x ada jwpn kepada persoalan itu.


kerana

eqa sgt yakin TUHAN ada jawapan kepada persoalan eqa itu,, dan eqa sgt yakin tuhan sedang merancang sesuatu untuk eqa,, cuma eqa masih lg diuji dgn pelbagai bentuk dugaan yg berkait dgn hati dan perasaan . TETAPI semua yg berlaku menjadikan eqa semakin matang dan berhati-hati untuk memilih dan membuat keputusan. #syukur


selembut-lembut hati seorang perempuan bisa digambarkan seperti kapas 


namun



selembut-lembut hati mereka juga bisa berubah menjadi seperti seketul batu yg besar


tamat ^^



Pelamin Anganku Musnah part 2


- hanya angan semata-mata -


setelah melepaskan permata y cukup b'sinar dlm hati,,, muncul pula kembali kekasih lama [first love], Asyraf *bukan nama sebenar


beliau mengisi kekosongan dlm hati eqa . selalu teman eqa tatkala eqa rasa bosan dan punyai masalah . kami makan bersama , ROTI CANAI.. haha hampir tiap malam kami luangkan masa b'sama .


bila bersama Asyraf eqa rasa seakan eqa bisa melupakan sejenak bayangan Lokman,, beliau cukup membuatkan eqa rasa gembira, mampu buat eqa tertawa, eqa rasa selamat b'sama dgn beliau . eqa rasakan seakan cinta lama eqa thadap beliau bakal bersinar kembali


namun


apa yg menjadi penghalang kpd perhubungan kami adalah ASYRAF sudahpun BERPUNYA . eqa seakan KEKASIH gelap [sila semak kamus] beliau . eqa taw,,, dia telah punyai kekasih, dan dia pun menyayangi kekasihnya itu,, perhubungan selama 6 thn dgn kekasih hatinya xmampu untuk beliau melepaskan hanya untuk memilih bersama eqa . 


eqa pernah berjanji yg eqa akan terus menyayangi beliau walaupun dia punyai kekasih hati,, sangat kejam kan? hmmm 

namun


akal mendidik hati supaya bersifat rasional . eqa mengundur diri . kerana eqa rasakan,,, tidak akan ada kebahagiaan yg hakiki jika kita merampas hak orang lain . dan eqa sgt percaya kpd HUKUM KARMA. biarlah eqa melepaskan satu lagi permata yg bersinar dihati demi kebahagiaan org yg eqa syg


skrg kami masih berhubung. tp tidak seperti dulu. eqa dh berjanji pada hati untuk tidak menyayangi beliau lebih drpd seorang kawan . ALHAMDULILLAH,, tuhan permudahkan segalanya . walaupun kami masih berhubung,, tp perasaan kami hanya setakat kawan . hati eqa bisa mengadaptasikan keadaaan itu . #syukur



ada lagi sambungan Part 3.. nantikan yea ^^



Pelamin Anganku Musnah part 1


- musnah -

Hidup tanpa dugaan adalah mustahil bg setiap manusia . semua org bisa merasai pelbagai bentuk dugaan . bg eqa dugaan yg tuhan turunkan pada eqa adalah dugaan yg berat untuk eqa lalui .

dugaan eqa yg paling berat adalah ketika eqa dipaksa membuat keputusan meninggalkan Lokman [bukan nama sebenar]

*serba salah
*sedih
*terpaksa
*sayang

mcm² perasaan b'main dlm hati . dan akhirnya semua itu menemui jln penyelesaian

memutuskan tali percintaan yg x rela dilaksanakan oleh hati,,, berlaku atas dasar paksaan disebabkan oleh beberapa sebab musabab yg x dapat dielakkan {aspek : keluarga, agama} . x payah la eqa b'cerita lagi kisah eqa yg dh lama b'lalu . mungkin jwpn paling mudah Lokman bukan jodoh eqa .


bermain dgn perasaan sendiri seakan gila bayang selama bertahun selepas memutuskan tali perhubungan adalah satu perkara yg paling menyakitkan dan menyedihkan . sehinggakan diri eqa digelar oleh kwn² sekeliling sebagai seorang yg GILA TALAK [sila semak kamus dewan] . mereka kata eqa BODOH sbb masih syg kpd org yg x LAGI n x amik peduli lg pasal diri eqa . namun, kata² mereka sikitpun x patahkan semangat eqa untuk terus menyayangi beliau, menanti beliau dan mengharap satu keajaiban akan berlaku .

namun

sehinggalah smpainya satu masa [ beberapa hari lepas] , tiba-tiba hati eqa merelakan semuanya pergi . [lepas nampak satu gmbr kebahagian beliau b'sama pasangannya yg baru] . sentap, sangat sentap . seakan semua yg blaku cukup berat untuk ditempuh .

eqa nekad, mengemaskan semua barang peribadi pemberian asyraf yg eqa masih simpan untuk dikumpulkan sebelum proses pembakaran dilakukan . cincin *kami bersama, dibuang di laut,,, membiarkan cincin itu pergi mengikut aliran air di lautan .


alhamdulilah,,,, setelah semua brg peribadi pemberian beliau telah eqa buang dan bakar,,, hati eqa padanya tidak lg seperti dulu . eqa berani jamin,,, eqa x rasa rindu pada Lokman, rasa syg, even teringat langsung padanya . eqa rasa eqa ambil langkah yg sangat BAIK . #syukur





Nantikan kemunculan part 2



Tuesday, December 6, 2011

Mereka inspirasi saya


sayang mereka
cinta mereka
rindu mereka


buktinya ?



Di Laptop




Pendrive





Di Dinding Bilik Depan Meja Belajar




Last but not least


Di Papan Kenyataan Bilik




ke mana dan di mana saja . .. .  mereka tetap ada dengan saya


^___^v



Something special from someone i love

Dear,

thank you for this :




even though it look like something simple but i'm truly appreciate it from my big heart . thanks dear,,  i will always take care for it and make sure to wear it everyday . HeHeHe  always love u dear :) 



saranghae~~


Wednesday, November 30, 2011

Stress Aku Ada Kawan Mcm Gini

paling x suka ada mood mcm ni taw . paling paling x suka . benci gila . now i'm stress !!! deeply in stress mood . . 

time² mcm ni,,, benda paling utama adalah mencari kwn yg bisa menjadi pendengar yg baik . BUT time mcm ini jgk lah semua kawan2 itu lari . 

Saat ketawa ramai yg menyumbang tapi tatkala saat berduka semua lari dan ambil endah x endah . 

eqa msj member eqa sorang ni . GUY. but he never reply any word to me . then eqa carilah dia ni kt fb . tp mcm haram.. ignore je msj eqa tu . oklah,, fine
sebab apa eqa cari dia? simple je. dh dia pesan mcm ni


"eqa kalau kau ada apa-apa mslh kau jgn malu-malu cari aku . aku boleh bantu"

see? wht happened just now? haiyaaa cakap tarak serupa bikin ini orang .so solution, eqa cari kwn yg lain


MALANG-nya xada sorang pun yg datang time mcm ni . ssh gila nk cari kwn yg betul-betul kenal erti persahabatan . jadi hasilnya,,, eqa bawa lah diri sendiri jauh daripada orang

plan lepas ni nak keluar g mall or mana-mana tempat untuk hilangkan stress . 


Mutiara kata :

" seseorang yg menggelarkan dirinya sebagai seorang KAWAN boleh dicari dalam sekelip mata
namun
seseorang yg menggelarkan dirinya sebagai seorang KAWAN SEJATI hanya boleh dibilang dengan jari 
dan 
nilai keikhlasan sebuah persahabatan tidak bisa dicerminkan melalui kemanisan kata-kata
tetapi
keikhlasan hati yg diikat rapi dengan taburan janji untuk selalu ada tatkala 
susah dan senang 
dikala
tawa dan tangis "




pandai-pandailah memilih kawan yea :)



Cik Hati, mohon bersabar

Beratnyaaaaaaaaaaaaa !!!

entah dugaan apa lagi menimpa . . entah cubaan apa lagi yg harus ditempuh . . sentap hati tengok bahagia betul mereka sekarang . . moga smpai ke jinjang pelamin . . walaupun beraaaaaaaaaaaaaaat hati ni lihat kebahagiaan mereka

biarkan mereka bahagia
sebab itu yg mereka inginkan

biarkan mereka tersenyum
sebab itu yg layak mereka terima

biarkan mereka terus bersama
sebab itu memang jodoh mereka


chill eqa,,, dun sad too much . . dun cry again . . let pass be pass . . u have to be strong no matter wht happened and believe tht God is not cruel . . 



let him go
let him happy with her

eqa is STRONG
jangan tunjuk yg diri kita lemah


HWAITING !!!!







Monday, November 21, 2011

Surat buat deqnie

luluh hati eqa tatkala baca entry kt blog kwn baek eqa ni [deqnie] . automatik eqa update entry ni khas untuk dia even lg 2 jam nk test n study pun x hbis lagi . eqa x boleh fokus study selagi x buat entry untuk dia . #SeriusNie [blog lg penting drpd exam] kekeke


Alaaa study pun x guna kalau mood xada kn kn kn


surat buat deqnie






Siti Hanisah Binti Tugiman
USM, Pulau Pinang
-selang satu baris-

dear deqnie, [wah mcm karangan English time SPM]

bersabar yea . eqa taw berat sungguh dugaan buat kamu . kamu itu kuat sebab itu tuhan x putus² bg dugaan kt kamu . LELAKI? eqa bukan nk menidakkan kejujuran lelaki . tetapi LELAKI yg benar² jujur xkn mudah meng-ungkapkan kata² syg dan cinta KECUALI lelaki itu terdesak atau punyai tujuan lain [mainkan perasaan] . #MaafKaumLelaki

tapi jgn pernah kamu membenci mereka ya . walaupun byk kali kamu disakiti oleh mereka, mereka tetap bakal menjadi pemimpin bagi keluarga kita nanti . kamu dan saya sama . eqa tahu apa yg deqnie rasa skrg . ^^ cuma sekarang apa yg patut kamu buat adalah


banyakkn berdoa minta petunjuk Allah
kosongkan fikiran kamu
jangan fikir hal yg dulu
sibukkan diri kamu dgn apa² sj kerja
isi masa kamu dgn benda² or aktiviti² yg kamu suka
DAN
MENANGIS itu perlu sekurang-kurangnya 2 kali sehari dlm tempoh seminggu pertama [mcm mkn ubat]


BETUL ! kena nangis . sebab mudah saja . biarkan kesedihan dan kesakitan dlm hati kamu itu mengalir dgn air mata yg keluar . xlah terperuk je dlm mata tu . REMEMBER this, kalau disimpan makin parah . so JOM nangis ramai² HeheHe


eqa jauh dgn deqnie . eqa x dpt ada dgn deqnie 24 hours . bila benda ni berulang lagi, itu buat eqa sangat risau . tapi eqa taw kamu itu kuat . tp sekuat-kuat-nya manusia, ada had-nya . benda ni amik masa untuk pulih . lagi² hati kamu tu . IKHLAS kn dia seperti mana eqa IKHLAS-kan Mr.Azuan [Tetiba] kekeke



DEQNIE, hwaiting !!! [fighting]
DEQNIE, saranghae ~ [i love you]
DEQNIE, nomu bogoshipo [rindu kamu sangat²]



please stay strong !!! 


yang ikhlas





dh siap tulis surat JOM sambung study ^^




Banyak perkara yg kita x dpt paksa hati kita untuk menerima sesuatu
jika dipaksa makin parah kondusi sekeping hati itu
lebih parah lagi hati tidak dpt berfungsi seperti biasa
hanya akal yg waras dpt memberi nasihat kpd hati 
apa sebenarnya yg harus dilakukan

jika hati dan akal lumpuh bersama
akhirnya diri merana
penyesalan tanpa pengakhiran 
akan terus dan terus belalu tanpa henti
lantas penyesalan itu memakan diri



Wahai lelaki,

cukuplah kau seksa jiwa raga perasaan dan naluri hati ini
jawapan kepada persoalan kamu tetaplah TIDAK
TIDAK akan ku terima CINTA dan SAYANG-mu itu
walaupun bertahun kau tunggu aku
walaupun bertahun kau merayu
JAWAPAN kepada persoalan-mu itu tetaplah TIDAK

jadi
tolonglah terima kenyataan
tolonglah paham
tolonglah beri kerjasama

jangan terus berharap
jangan terus memaksa AKU untuk menerima CINTA dan SAYANG kamu itu
jangan terus menerus menunggu aku
menunggu jawapan daripada aku
kerana jawapan aku tetap TIDAK



Bad,

tolonglah STOP !!!






condusi : pening kepala + serabut fikiran + sesak hati + bingung + tension
arggghhhhh xpernah kepala serabut mcm ni !!!!




Saturday, November 19, 2011

Detik Febuari 2012

Yippy ~ yippppppppy

baru balik daripada interview . fuh debar2 perasaan ni ha . . 

belum habis belajar tp eqa dh dpt offer kerja kt company ^^

ohh~ bahagia~

syukran . rezeki ada di-mana2



start kerja 01 Feb 2012


alhamdulillah 


lepas kerja boleh fikir kawin pulak ^^


hahahahahahaha







Wednesday, November 16, 2011

NOT dream team BUT dream guy



Dream guy characteristic list:


good looking


knows to play music instrument/s 


sweet

 loves his parent 


 has a nice singing voice




the result goes to


(: yonghwa :)





Thursday, November 10, 2011

Love Love Love


Entah kenapa perasaan cinta itu dtg mem-buak² seakan sukar lg untuk dibendung 

wow ayat tu mcm ayat drama petang² kt tb 3 He-He


hurm mcm biasa hari ni edit lagi gambar oppa eqa -> leeteuk shi


here


and most important thing

td eqa jengah² la fan site suju ni . alangkah ter-kejut-nya eqa bila men-dapati ada fan yg jual pendrive 
A-CHa ni haa . 

Spec :
8GB pendrive
picture A-CHa
RM 50
available in Malaysia


gambar as follow :)



ber-minat ? 

eqa off course :)


He-He dah nama pun fan, mesti la support other elf right ? 


x sabar nak pakai pendrive tu . He-He



Wednesday, November 9, 2011

Main - main di luar rumah



Selamat hari raya korban :)  \taw wish lambat/ 

eqa nak upload gambar eqa with my cousin time raya masa tu .


-compilation-



kami ber-photoshoot sendiri

He-He


picture tu amik time ptg raya masa tu

lepas je En.Badrulhisyam dtg rumah jumpa my parent :)

dia balik je terus kami bergambar sakan luar rumah

riang gembira sebab hilang dh azab kenalkan En.Badrulhisyam kt my parent


nak taw result En.Badrulhisyam setelah ber-temu my parent ? nanti kan episod seterusnya dlm Slot Akasia eQa Masachika #poyo


peace yo !


Thursday, November 3, 2011

kerja keras demi oppa


Hai peeps ! hehe 

finally finish edit gambar semua oppa eqa . hehe


my Super Junior - Mr.Simple and also the Last Man Standing ^_^



*** time letak nama blog kt picture tu mmg careful sgt sbb x nk calarkan muka oppa eqa :)
He-He


Seterusnya, tentu skali leeteuk oppa, the best leader around the world ! 




Oke , next is cnblue




Hehe . . yonghwa oppa :)




 last but not least, Rain :) 



*** rain remind me of someone in the past . He-He . ^_^


so
-summary-
idol group - super junior
band group/indie band - cnblue
male actor/singer/dancer - rain


all about korea .. hehe bukan b'maksud eqa x minat or support artis m'sia yea . 

eqa minat . contoh-nya

artis lelaki - faizal tahir
male actor - Aaron  aziz

dah . tu je :)


Wednesday, November 2, 2011

Lamaran oleh seorang jejaka . Ini saat-nya



Fuhh tajuk gempak tuh . mungkin tipu mungkin benar . Ha-Ha . . haaaa excited leetewww . . 


mcm ni cite-nye . . eqa ada la b-kwn (bukan tangkap cintan) dgn sorg jejaka ni . navy . hurm tua dia setahun drpd eqa . dia ni eqa x berapa suka sgt nk melayan . byk benda yg x ngam dgn dia ni . senang cite eqa x serasi la dgn dia . 

mslh-nya dia ni asyik kejar eqa je . eqa lari dh 600 km jauh dari dia tp dia mampu lg kejar . maksud ? oke jgn pening mai eqa smbung cite . sapa x nk dgr sila jgn continue yea .

bak kata org tua² kalau dh x suka so jgn melayan . yea x? so eqa pun x layan la . bukan seminggu tp sebulan . selama sebulan tu la dia asyik kol eqa tiap² mlm and msj x b-henti . eqa buat dek je . x angkat kol n x reply msj pun . huiss tp rimas jgk den ni haa . rasa diri ni kejam le pulak . so nk x nk layan le dia jugak . atas dasar simpati . sekian~


------ iklan kejap ------


oke, hbis pengenalan, masuk pulak ke slot kemuncak . cuti raya haji ni dia balik kg dia . rumah kami x jauh mana pun . so dia pun plan nk dtg rumah . ingtkn nak dtg sj² je . tp dia nk jumpa parent eqa . haaaa tu dia kemuncak-nya ! 

eqa dh ckp kt dia wt pe nk jumpa parent eqa . xyah la .. dia degil kata nk jumpa jgk . dia ckp nk set hubungan serius ngn eqa . maksud ? nk ckp kt parent yg dia dh b-kenan bebeno ngn ank popuan mereka #geli dia penah ckp klu eqa terima dia, dia nk terus tunang dgn eqa . even eqa x hbis blaja lg . 




huwaaaaaaaaaaaaa


eqa x suka dia lah ! x suka x suka x suka !

eqa x nk kahwin ngn org yg eqa x suka !!


pesanan untuk mak dan abah : "mak , abah , jgn t-pukau dgn ayat manis dia yea . ingtlah masa depan anak bongsu sorg mak dan abah ni" #merayu



pesanan untuk-nya : "walau gunung b-gegar sekalipun akan ku-pastikan kau bukan milikku"





 Info : hampir b-puluh kali eqa dh ckp kt dia eqa x suka dia tp eqa mcm ckp ngn dinding . dia x amik kisah pun

oke, itulah cerita sedih eqa untuk kali ini. sekian . terima kasih



Tanya sama kerja apa sebab kejam ?

Raya haji dah dekat . . budak u semua sibuk cuti sem . bangga jd budak utm sbb cuti sem kami paling singkat dlm sejarah . 3 hari je . #haramjadah . but nsib baik la jadual kelas eqa cun melecun . isnin sampai khamis je ada kelas . . khamis tu pon kelas sejam je bai ! jumaat pulak ? tarak ! tp khamis minggu depan tu lecturer bg smbung cuti . so total eqa cuti seminggu #terbaikbai :)


cuti nak buat apa ? kumpul taik mata suda~ Ha-Ha .. xbleh² keje melambak #takcun huhu


sebelum cuti, bertimbun keje rumah cikgu lecturer bg . serupa x cuti . ish ! 
kerja oh kerja . . kenapa kau ter-lampau kejam ? 

jawapan-nya : sebab nak jadikan kau (eqa) tu pandai lah ! 




so kalau cuti pun busy dgn kerja x dpt la eqa nak

jalan²
shopping
tidur
tengok tb
lepak dgn kwn²


Ohhhhhh !





Huwaaaaa . . punah ranah plan eqa cuti nih .






moral : jangan abaikan tanggungjwb anda sbg seorang student . #jgnlupadaratan


Friday, October 28, 2011

Baby Mieya, come to mama ~~

Hi!
malam pagi ni nak merepek puas²

kali ni nak merepek pasal future name untk anak eqa nanti . wah !

korang ada ? 

kalau belum ada cepat² la cari sebab jodoh p'temuan di-tangan tuhan .
maksudnya boleh b'laku bila² masa sj .
mungkin esok
tulat
dua kali tulat
x sapa taw

yea x ?

okee
eqa ni suka sangat dgn nama mieya
sebab ?
bila eqa sebut je, mcm manja je bunyi-nye
Ha-Ha
unreasonable punya jwpn

ini antara nama yg ber-legar² kt kotak kpl

first choice : MIEYA ARISSA
sedap x ?

nak maksud ?

ARISSA - seorang yg kuat dan penuh keazaman




MIEYA ARISSA
MMesra
IIkhlas
EEmosional
YYakin
AAmanah
AAlim
RRamah
IIdealistik
SSuci
SSetia
AAbadi


second choice : MIEYA MARISSA

seorang yang bersopan santun




MARISSA
MMesra
AAmanah
RRamah
IIkhlas
SSuci
SSetia
AAlim


Haa . . cam-na ? kalau dh nama pun comey org-nya mesti-lah comey 

and opkosz eqa nak anak eqa tu ada iras korean look gituh !









BuaHahaHahaHaha


jauh sgt dh merepek ni . sebelum keluar idea yg pelik² baik eqa tido


okeee~ gudnite morning chingu ! 

안녕 ~ ~ ~



Bila Bosan ku Renung Mata-nya


Banyak perkara boleh kita buat untk hilang-kan bosan
seperti
tido
makan
jalan²
dan sebagainya

Tapi

bagi eqa
lebih selesa tengok benda² yg indah 
wah ayat !
He-He
ok, stop merepek !

kalau eqa bosan, mata eqa ter-tumpu kt sini .. .. .. 

mana?

sini . . .




wahhh terasa sejuk mata memandang~ Ha-Ha

lagi . .


sini !

dimple ! x tido mlm eqa di-buat-nye ! kekeke

and lastly


wow
sekali renung x cukup .
kena renung 2 jam baru hilang rasa bosan
He-He


so

sebagai konklusi-nya, kalau anda bosan buat-lah perkara yg anda semua suka . #pesanankhidmatmasyarakat

okee
- bye -



"suka 3x"



----> eqa memang peminat yonghwa, leeteuk and rain




Thursday, October 27, 2011

Maruku Depavali



Hai semua :)

sihat la yea semua . .  happy depa pd sape² yg menyambut . kita satu m'sia, so semua perayaan disambut . tp jgn lebih² sudah la yea . setakat memeriahkan sudah memadai . 


mlm raya masa tu u all ada dengar bunyi mercun dentam dentum x kt tmpt u all ? fuhh kt sini sampai nak gegar bilik ni haa . tinga telinga ni kalau ada mulut dh maki² dh . #xokbai bingiiiiiiiiiiiiiiiiiit gituh ! dlm hati, mungkin dorg halau hantu skali kot . eh, tu bukan org cina punya kepercayaan ke ? entah le .


tp bila d'fikir² biarkan-lah mereka , nama pun raya , kita satu m'sia #ayatskema so consider la sikit even dlm hati ni geram je . hehe . actually kesian jgk kt mereka² ni . sebab raya dorg cuti cuma sehari je . kalau kaum lain byk pulak cuti-nye haa . rasa x adil pulak kn . nak wt cm-ne , dh mmg cam-gitu . pollow je la


teringin makan maruku . tp xada kawan india la pulak . padahal melambak maruku jual kt kedai . tp nk jgk maruku depavali ni . beli kt kedai semua hapak² . sapa ada resepi yg sedap ? share kt eqa plissss :) eqa nak buat nih #semangatkonon . ooops bukan eqa tp suh mak buat . hahaha #xrajin




Sedap !!


fuhhh ! nak !!



mood ---------> mengidam






Tuesday, October 25, 2011

슈퍼주니어

Nothing much about them . they all just :

  • Awesome
  • Daebak
  • Kawaii
  • Talented
  • Amazing 
that's it ! that my SuPeR JuNioR - ' The Last Man Standing ! ' saranghae :)











video